Pandemin – en konstig tid

  • On 21 april, 2022 ·
  • By ·

2022-04-21 Pandemin – en konstig tid

De senaste åren har varit en konstig tid i vår bransch! Många har gått utan arbete. Jag har istället haft regiuppdrag, men fått pausa produktionerna när smittspridningen har stängt ner kulturen. I mars 2020 hade vi premiär av pjäsen Klippt och skuren på Värmlandsteatern. En underbart oförutsigbar pjäs där publiken är med och styr vem som är mördaren! Vi hann bara ha 6 föreställningar innan pandemin satte stopp och teatrarna fick stänga ner! Värmlandsteatern ville dock ge pjäsen ytterligare en chans och vi återupptog den efter sommaren, repade in den igen (fick byta ut en skådespelare som har flyttat från Karlstad) och hade nypremiär i september.

Samma höst 2020 började vi repa Dickens En Julsaga och hann nästan fram till premiär och fick återigen ställa in. Det var otroligt frustrerande! Och med en ung ensemble blev besvikelsen enorm! Värmlandsteatern ville återigen inte lägga bort den helt, utan vi återupptog repetitionerna hösten 2021 och lyckades ha en spelperiod, även om pandemin låg över oss som ett tungt täcke. Vi fick ställa in några föreställningar pga symptom i ensemblen, men lyckades i alla fall genomföra hela spelperioden.

2021 regisserade jag också Cabary på riktigt, Karlstads nyårsrevy, på Scalateatern i Karlstad. Även där blev både repperiod och spelperiod en utmaning med pandemin som ständigt satte käppar i hjulen. Men med ett fantastiskt lösningsorienterat gäng på och bakom scenen lyckades vi genomföra de flesta föreställningarna!